Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Címlapon blog

Linkek

Facebook

Fulladjanak meg a betegek!

Címlapon Blog 2013.08.13. 15:38

Napról napra dőlnek meg a meleg rekordok. Nem baj... kapjanak hőgutát a betegek az orvosokkal, nővérekkel együtt a XI. kerületi rendelőben. Az egy dolog, hogy az intézményben már régóta nem működik a légkondi, de mára a kilincseket is leszerelték az ablakok feléről.

images.jpg

A XI. kerületi SZTK Újbuda Egészség Centrum Szent Kristóf Szakrendelőben egész évben nem volt légkondi. Ennek ellenére az ezzel kapcsolatos tájékoztatók csak a hét elején (és nem nyár elején) kerültek ki az intézmény folyosóira. A kiakasztott tájékoztatók szerint: "A központi klímaberendezés súlyos meghibásodás miatt nem működik, a hiba kijavítását időben megrendelték, de a külföldről érkező alkatrészek miatt, a javítási munka elhúzódik."

Őszintén szólva nem tudjuk felfogni, hogy nem sikerült alkatrészt szerezni egy egészségközpont klímaberendezéséhez a nyár immár harmadik hónapjára sem.

„36°C van a rendelőben. Kereszthuzatot kell csinálnunk a folyosón, hogy levegőt kapjunk. Nem lehet így dolgozni.” - panaszolta nekünk egy orvos.

szent_kristof_szakrendelo0_muemlekem.hu_.jpg

A biztosítékot azonban az verte ki az ott dolgozóknál és a rendelésekre érkezőknél egyaránt, hogy mára az ablakok feléről a kilincseket is leszerelték, azaz a folyosók bizonyos szakaszain lehet csak ablakot nyitni. Állítólag azért, hogy az alsó ablakokon ne essenek ki a gyerekek…

Mindenki tudja, hogy az egészségügyet nem éri meg támogatni. (Lényeg, hogy minél kevesebb nyugdíjat kelljen kifizetni.) Sőt egyre több olyan intézkedés történik, ami a „csendes népirtáshoz” vezet, mint például az orvosok kötelező nyugdíjazása, a cukorbetegek inzulinellátásának szabályozása, az e-cigi betiltása, de még sorolhatnám…

Viszont direktbe megfullasztani a rendelő dolgozóit és a pácienseit… már tényleg túlzás.

Ha szeretsz minket olvasni, lájkold blogunk Facebook-oldalát!

Címkék: egészségügy hőség

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cimlapon.blog.hu/api/trackback/id/tr945459149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobster thermidor 2013.08.14. 16:15:22

Ezen az alkatrészhiányra való hivatkozás a 21. században egész egyszerűen röhejes.
Teljesen nyilvánvaló, hogy ez csak egy szimpla hazugság. Megjegyzem ha valóban éppen a mi hazánkban van hiány az ominózus klíma alkatrészből, ezúton tudatom az illetékesekkel, hogy ma Európa bármelyik nagyvárosa néhány óra alatt elérhető, tehát ez a probléma rövid úton rendezhető.
Manapság az interneten szinte mindenhez hozzáférhet bárki. Tehát egy meghibásodott klímaalkatrész, még ha ipari is a berendezés, simán elérhető.
Persze ha nem fizeti az intézmény fenntartója a karbantartásért, vagy a pénzkivonások miatt egyáltalán nincs is karbantartási szerződésük, akkor nem lehet csodálkozni, hogy így áll a dolog.

Fogadok egy komoly összegbe, hogy a most épülő felcsúti stadionban soha nem lesz alkatrészhiány.

Karipapa01 2013.08.14. 17:22:54

Egyszerűen nem értem, hogy mi ez a nyafogás a klimaberendezés miatt! A '80.-as években, meg előtte is sehol nem volt klíma sem rendelőben, sem buszon, vonaton, sehol. Akkor is voltak iszonyatos nyarak, istentelen meleg időjárások. Mégis mindenki túlélte, aki meg a kelleténél jobban felhevült, az megfelelő kezelésben részesült. Nem voltak túl sokan. Felneveltünk (többek között én is sajnos) egy olyan generációt, amelyik még arra is képtelen, hogy a kissé szélsőségesebb időjárást elviselje. Hát akkor szólni kell az apucinak-anyucinak, hogy hozzon már valami horozható klimaberendezést, mert a pici szemük fénye haldoklik attól, hogy odakinn süt a nap. Elbaszott egy világ ez...

Uglee · http://nagydobraverem.blog.hu 2013.08.14. 17:28:39

Csak egy faszfej írhatja le azt, hogy az e-cigi betiltása népirtás. Nem azért akarják betiltani, mert a dohánykartell meg a maffia, hanem mert borzalmasan egészségtelen, és az emberek abban a tévhitben élnek, hogy egészségesebb, mint a cigaretta. Nem az, és aki azt állítja, hogy igen, az vagy tudatosan vagy tudatlanságból hazudik.

szuperkrumpli 2013.08.14. 17:38:39

Ezek a fránya állami cégek mindig hadilábon állnak a klímákkal! Legyen az épület, vonat esetleg busz vmi oknál fogva mindig van kifogásuk arra vonatkozóan ha nem működnének!

sorica123 (törölt) 2013.08.18. 10:38:14

@Karipapa01: csak ott nem szerelték le a kilincset az ablakról, mondván kiesnek az okos kiszdejmekek, ha kinyitják. Tehát mondjuk az nekem is túlzás, hogy ennyire bele vannak buzulva a légkondiba, de ha már az nincs, akkor lehessen szellőztetni. Akkor is meleg lesz, de legalább van oxigén. Érv szokott lenni mgé a huzat is - hát ahol a légkondi kezelője fordítva ül a bilikén, ott is szokott lenni legalább egy négyzetméter, ahol jeges huzat van és voltam már olyan irodában, ahol a 30 adatosból 25 légkondihívő volt, és csutkára tették a cuccot 40 fokban. Beléptem az utcáról, és kb, mintha húscsomagoló raktárba értem volna.
@Uglee: kb annyi benne a jó, hogy nem szagos, de én inkább annak lennék a barátja, hogy a parlagi bagót tanulják meg kulturáltan, megfelelő helyen-időben, masszív rákattanás nélkül szívni a népek, ha már dohányozni akarnak.
@szuperkrumpli: még ha csak az lenne, és a kilincsen vagyok még mindig leakadva. Édesistenem, nem működik? Nem, mert elromlott. Akkor kinyitjuk az ablakot.

sorica123 (törölt) 2013.08.18. 10:39:04

"és a kilincsen vagyok még mindig leakadva" - _én_ a kilincsen vagyok leakadva
süti beállítások módosítása